FAQ

Moj račun

Možete se prijaviti uz nekoliko jednostavnih koraka: klik na opciju “Prijava” i unesite vaše email adresu i lozinku ili kroz Facebook račun, klikom na “Registracija sa Facebookom”

Kategorije: Moj račun

Preporučujemo vam da prije narudžbe otvorite račun na Vivre. Uz pomoć vašeg korisničkog računa imat ćete stalnu kontrolu nad svojim narudžbama: datum isporuke, moći ćete odgoditi rok isporuke prema vašim potrebama, moći ćete otkazati narudžbu ili promijeniti količinu naručenih proizvoda, možete i promijenite adresu za dostavu ili preuzeti račune.

Kategorije: Moj račun

Klik na “Prijava” i na “Zaboravili ste lozinku?”. Unesite vašu email adresu koju ste koristili pri narudžbama. Sustav će poslati ka vašoj email adresi upute za generisanje nove lozinke.

Kategorije: Moj račun

Kako biste obrisali vaš korisnički račun, prema GDPR uredbi, ljubazno vas molimo da nam pošaljete zahtjev za brisanje računa/osobnih podataka na email dpo@vivre.eu.
U najkraćem roku, vaš će zahtjev bit upućen i riješen od strane naši kolega zaduženih za zaštitu osobnih podataka.

Kategorije: Moj račun

Vivre bodovi su važeći 3 mjeseca i mogu se koristiti na vaše sljedeće narudžbe. Vivre bodovi se mogu dobiti pod sljedećim uvjetima:
– za newsletter pretplatu, dobit ćete 75 Vivre bodova.
– za prvu i kompletnu narudžbu pozvanog prijatelja, dobit ćete 75 Vivre bodova.
za kupnju proizvoda sa www.vivre.hr, nakon plaćanja narudžbe dobit ćete Vivre bodove u vrijednosti od 3% od cijene proizvoda.

Vivre bodovi se dodjeljuju i za proizvode koje naši partneri na Vivre Marketplace prodaju i dostavljaju, ali mogu se koristiti samo za kupnju proizvoda koje prodaje i dostavlja Vivre.

Bodovi mogu predstavljati najviše do 30% vrijednosti jedne narudžbe.

Kategorije: Moj račun

Ne. Svaki član Vivre zajednice može imati samo jedan korisnički račun. (vidi 9.1.4.)

Kategorije: Moj račun

Load More

Ka vivre.hr